Muzeum v Litomyšli se rozdělí na dvě části

9. prosinec 2003

Muzeum a galerie Litomyšl bude stěhovat část svých sbírek. S příchodem nového roku se totiž instituce rozdělí na dvě části, a to regionální muzeum, které bude spravovat kraj a Městskou galerii, jež převezme město. Proto v současné době probíhají stavební úpravy domu U Rytířů, kam má galerie přestěhovat předměty z budovy muzea. Podrobnosti zjišťovala Tereza Klůsová

"Úpravy domu U Rytíře se samozřejmě nedotknou historické části, ve které má galerie nyní výstavní prostory, ale zadního traktu budovy. V novodobé přístavbě nyní probíhají drobné stavební změny, zásadní podobu získají až v příštím roce, kdy město Litomyšl bude mít k dispozici studii k realizaci galerijních depozitářů. Tuto akci by mělo taky finančně zajistit. Vzhledem k rekonstrukci domu se letos neuskuteční tradiční Zimní výtvarný salon, který si občané Litomyšle a milovníci umění oblíbili."

toulovcovo náměsti Litomyšl
autor: KLU
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.