Na 114. Velké pardubické se skvěle předvedla nejen klisna Registana, ale také Český rozhlas Pardubice

13. říjen 2004

Celý víkend 9. a 10. října patřila v Pardubicích pozornost koním. Pardubický rozhlas u takové akce samozřejmě nemohl chybět a pro své příznivce připravil po oba dny skvělý zábavný program přímo na závodišti.

Každý, kdo přišel v sobotu či v neděli na pardubické závodiště, rozhodně nemohl přehlédnout stan Českého rozhlasu Pardubice a Radiožurnálu. Mezi jednotlivými starty koní jste mohli chvíli vydechnout a podívat se na vystoupení tanečních souborů CTS Lípa pod vedením Radka Smejkala. Nejen pro děti byla připravena celá řada soutěží a kvízů. Mohli jste si například vyzkoušet, jak zní Váš hlas do mikrofonu. Děti neváhaly a soutěžily ve zpěvu. Divadelník a loutkoherec Libor Štumpf představil svoje dřevěné a látkové kamarády - loutky. Kreslíř a bavič Jan Honza Lušovský nakreslil spousty obrázků. Kromě toho jste se mohli setkat s představiteli obou rozhlasových stanic - jak Pardubického rozhlasu, tak Radiožurnálu a dostat drobné dárky.

Před stánkem ČRo Pce bylo plno - 113. Velká pardubická

Český rozhlas Pardubice samozřejmě myslel i na ty z Vás, kteří se na pardubické dostihové závodiště nedostali. Mohli jste slyšet živé přenosy z našeho vysílacího pracoviště přímo v terénu. Dokonce se nám přihlásil posluchač až ze Spojených států. Měli jste jedinečnou příležitost poslechnout si v našem éteru rozhovor se slavným spisovatelem detektivních románů z dostihového prostředí Dickem Francisem. Proč přijeli na Velkou pardubickou a co si o ní myslí, jste se mohli dozvědět od zpěváka Václava Neckáře nebo od naší přední módní návrhářky Beáty Rajské.

Ačkoliv hlavní dostih - 114. Velká pardubická steaple-cheasse proběhla až v neděli, pro dostihové fanoušky a Český rozhlas Pardubice bylo velmi důležité sobotní odpoledne. Běžel se tady totiž hlavní dostih St. Leger, kde byl partnerem Český rozhlas Pardubice. Cenu tohoto dostihu předával náš šéfredaktor Martin Kolovratník.

Cenu za ČRo Pce předával Martin Kolovratník a Štefan Švestka
autor: KOL
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.