Na Fond ohrožených dětí se obrací stále více lidí

6. říjen 2004

Na Fond ohrožených dětí v Pardubicích se obrací stále více lidí. Pracovnice Fondu se zabývají problémy dětí a rodin z Pardubického a Královehradeckého, částečně Libereckého a Středočeského kraje a celého kraje Vysočina. U malých klientů řeší nejen fyzické, ale i psychické násilí. Podle vedoucí Ziny Havlové se problémy snaží řešit přímo v terénu. Dojíždějí do rodin, protože v přirozeném prostředí se o dětech a vztazích dozvědí nejvíc.

"Na nás se samozřejmě neobrací pouze klienti, kteří chtějí pomoci sami osobně, obracejí se na nás i lidé, kteří chtějí pomoci dětem, když bych počítala procentuelně, tak z oznamovatelů, kteří se na nás obrací s pocitem, že se dítěti děje křivda, máme nejvíce případů v oblasti zanedbávání péče o děti. Obrací se na nás lidé s žádostí o pomoc, když jde o rozvodovou problematiku a tahanice o děti."

kojenec
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.