Naučná stezka byla terčem vandalů

18. říjen 2004

Smyslově naučná stezka v Rybníku na Ústeckoorlicku je terčem vandalů. Poničené jsou nejen informační tabule, ale i ukázkové předměty. Podrobnosti má redaktor Jiří Flídr.

"Naučná stezka údolím Skuhrovského potoka vznikla před dvěma lety. Návštěvníci tak mohou během příjemné procházky poznat okolní přírodu a jeji zajímavosti, včetně ukázek dřevin a vůní některých bylin. Každým rokem ale počítají škody, které způsobí vandalismus některých návštěvníků. Letos odhadují škody na patnáct tisíc korun. Stejnou částku museli ochránci do oprav investovat i v loňském roce."

naučná stezka
autor: FLY
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.