Nejlevnější ukládání odpadu

30. leden 2004

Sdružení mikroregionu Moravskotřebovska a Jevíčska podporuje návrh společnosti LIKO pro výstavbu centrální skládky tuhého komunálního odpadu. Ta by měla vzniknou v obci Kamenná Horka a vyřešit tak problém ukládání z celého svitavského okresu. Podle místostarosty Moravské Třebové Josefa Jílka je to pro východní okraj Pardubického kraje nejlevnější řešení ukládání odpadu.

"Protože v dohledné době skládka v Březinách skončí, musíme hledat jinou lokalitu, kterou tuto skládku nahradíme. Ten návrh LIKA se nám zdá celkem rozumný a je to lokalita, která je v rozumné blízkosti města Moravské Třebové. V případě, že bychom tuto skládku nemohli využívat nebo by vůbec neexistovala, museli bycom komunální odpad odvážet do spaloven pravděpodobně ve Velkých Opatovicích nebo v Brně. To je z hlediska vzdálenosti pro nás finančně naprosto neúnosné."

Spalovna
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.