V Pardubicích slavnostně otevřeli největší krytý skatepark v republice

23. září 2010 11:33

Na Závodu Míru v Pardubicích byl ve čtvrtek odpoledne slavnostně otevřen největší krytý skatepark v republice. Výstavbu moderního sportovního zařízení iniciovali před čtyřmi lety členové studentského a dětského parlamentu. Hala je zastřešená a ze všech stran otevřená. 

V areálu je navíc i objekt se sociálním zařízení, půjčovnou sportovního vybavení a rychlým občerstvení. To vše stálo přibližně dvacet miliónů korun. Na projektování překážek se podílel i zástupce asociace In-Line Czech Community Petr Brabec.

„Aréna, která zde vznikla, je univerzální tím, že je pro všechny základní sporty, což jsou in-line, BMX, skateboarding. Překážky jsou dostatečně členité a je to veliký prostor na to, aby se zde všichni vystřídali a umožnili si tady zablbnout a vyřádit. Toto zařízení je v republice největší díky tomu, že je v něm vměstnána velká U-rampa a minirampa, tak prostor, který zabírá, co se týče streetového prostředí, což jsou ty malé překážky, tak jsou parky obdobné, ale toto je unikát v tom, že je všechno pod jednou střechou. Jsou tady oddělené toalety pro dámy a pro pány i pro vozíčkáře, k tomu občerstvení, půjčovna in-line bruslí a dalšího vybavení jako jsou chrániče, helmy a další sportovní pomůcky, které jsou potřeba k tomu, aby člověk mohl bezpečně provozovat tento sport,“ popsal Brabec.

autor: JAN
Spustit audio