Nezbytná oprava Smetanova náměstí v Pardubicích

3. srpen 2004

Smetanovo náměstí v cetru Pardubic procházi generální rekonstrukcí. Radnice městského obvodu už nechala pokácet několik nemocných lip, které nahradí vhodnějsími druhy stromů. Starostka Hana Tomanová vysvětlila, že oprava náměstí byla nezbytná

"Byla tam popraskaná dlažba, park neodpovídal záměru, který sledujeme, aby se vytvořila odpočinková část v centru Pardubic. Lidé si nám stěžují, že si nemají kde sednout ve středu města, do Tyršových sadů je to daleko, nikde ve středu města nenajdete lavičku. Já bych ráda upozornila, že to není park, je to náměstí, jako náměstí bude vypadat, či-li travnatá plocha bude řešena jinak, bude jí tam dost, bude tam vodotrysk, bude tam dost laviček. Počítá se s částkou dvaceti milionů, ale není to samozřejmě jen na náměstí, ale přidávají se i komunikace kolem, osvětlení, oprava chodníků."

rekonstrukce
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.