Lasagne s mletým masem

Ve středečních receptech vás alespoň pomyslně zveme do kuchyně našich posluchačů. Za dnešní recept děkujeme paní Jiřině z Ivančic. 

Budete potřebovat:

  • ½ kg mletého maso (míchané vepřové a hovězí)
  • 1 balení lasagní
  • 1 plechovku nakládaných loupaných rajčat
  • 2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • ½ l mléka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce grilovacího koření
  • 1 lžíci soli
  • 1 lžičku provensálského koření
  • nastrouhaný tvrdý sýr

Postup:

  1. Rozpálíme pánev a na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Následně přidáme mleté maso a nakládaná rajčata.
  3. Ochutíme solí a kořením a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
  4. V kastrolu připravíme bešamel.
  5. Do mléka dáme mouku a mícháme do zhoustnutí, jemně osolíme.
  6. Do zapékací mísy pak klademe jednotlivé vrstvy.
  7. Nejprve plátek lasagní, ideální jsou ty, které nemusíme vařit dopředu.
  8. Na plátek lasagní dáme masovou směs, následně bešamel a vrstvu strouhaného sýru.
  9. Poté znovu opakujeme.
  10. Poslední vrstva by měla končit opět plátkem lasagní a vrstvou sýru.
  11. Pečeme přiklopené na 180 stupňů asi půl hodiny.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.