Může být oblíbené nebo nenáviděné. Připravte si letní lečo
Lečo je letní i zdravý pokrm a je legendou – buď ho milujete nebo nenávidíte.
Když se rozhlédneme po světové kuchyni, můžeme inspiraci potkat v Maďarsku, tam je lečo chuťově výraznější díky pálivé paprice i pravé maďarské uzenině. V Itálii tomuto zeleninovému jídlu říkají Peperonata – variace s červenou, žlutou a zelenou paprikou, olivovým olejem a čerstvou bazalkou.
Budete potřebovat:
- 2 cibule
- 4 větší zelené papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 velká rajčata
- 4 vejce
- 1/2 lžičky soli
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve orestujte cibulku.
- Zeleninu zbavenou slupek a nakrájenou na drobno postupně dusíme a opékáme na oleji.
- Nezapomeňte vejce umíchat zvlášť a přidat až úplně nakonec.
- Následně poctivě míchat, dokud se nevytvoří homogenní směs.
- Na talíři lečo ozdobíme zelenou petrželkou a podávat se může se zvlášť opečenou uzeninou nebo vařenými brambory, pokud chcete vegetariánskou verzi jídla.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka