Nová cyklostezka v  budoucnu spojí Holice a Vysoké Mýto

20. únor 2004

Nová cyklostezka spojí v budoucnu Holice a Vysoké Mýto. Obce regionu Vysokomýtsko chtějí aby stezka kopírovala hlavní silnici z Mýta na Hradec Králové. Podobný záměr mají i Holice, které chtějí vybudovat cyklostezku opačným směrem. Tím by bylo postaráno o bezpečnost cyklistů na velmi frekventované silnici číslo 35. Podrobnosti připojuje starosta Vysokého Mýta Bohuslav Fencl.

"Samozřejmě my bychom velice rádi zahrnuli do budoucích programů cyklostezek cyklostezku směrem Litomyšl s budoucím napojením na cyklostezku Toulovcovy maštale a na druhou stranu bychom rádi využili již postavenou, jak my říkáme objízdnou nebo zemědělskou komunikaci do Zámrsku s pokračováním na hranice Pardubického kraje, kde Holice mají v úmyslu prosazovat vybudování cyklostezky směrem na Ostřetín a na hranice Pardubického okresu."

Nová cyklostezka v Hradci Králové
autor: STR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.