Nové kruhové křižovatky v Chrudimi kolony aut z města neodstraní

4. prosinec 2004

Nové kruhové křižovatky v Chrudimi kolony aut z města neodstraní. Špatnou situaci v dopravní špičce vyřeší podle radních až městský obchvat. Toho se však Chrudimští dočkají nejdříve v roce 2009. V tuto chvíli byla zprovozněna kruhová křižovatka Na Bídě. Někteří tvrdí, že je příliš malá na to, aby zvládla nadměrný provoz. V rámci stavby křižovatky se původně uvažovalo o tak zvaném bajpasu, který měl spojit nejfrekventovanější silnici z Pardubic na Žďár. Proč k tomu nedošlo, vysvětlí chrudimský místostarosta Jan Čechlovský.

"Nedošlo k tomu nakonec proto, že poslední stanovisko dopravních odborníků bylo, že bajpas by mohl dopravu spíše zkomplikovat odbočovacím pruhem, kde by se to hned zase zpátky napojovalo, a to by dopravu spíše komplikovalo. Druhá věc je, že tam bylo docela málo místa, a toto je přeci jenom elegantnější řešení.

kruhový objezd
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.