O svátcích se rozjela některá lyžařská střediska v Pardubickém kraji

27. prosinec 2011

Hlavní lyžařská střediska v Orlických horách a na Králickém Sněžníku v Pardubickém kraji se o vánočních svátcích rozjela do plného provozu. Jejich služeb využily tisíce lidí.

Včera však řadu lyžařů odradilo počasí. Byla mlha a mžilo, sníh byl mokrý. Na sjezdovkách leží od 20 do 60 centimetrů sněhu.

Do Čenkovic včera přes ne zrovna příznivé počasí přijelo lyžovat kolem 3000 lidí. "Pokládáme to za slušnou návštěvu. Lyžovalo se bez čekání. Nyní začnou najíždět turisté na silvestrovský týden," řekl Miloslav Dvořák z čenkovického areálu.

V areálu Dolní Morava - Králický Sněžník sezona odstartovala v pátek. "Včera bez front lyžovalo kolem 400 lidí. Na nižší návštěvnosti se podepsalo počasí," řekl manažer areálu Sněžník Petr Vrzal.

Ve středisku Červená Voda, které je v provozu již od poloviny prosince, včera bylo kolem 1000 lyžařů. "Návštěva byla slušná po všechny sváteční dny, parkoviště byla plná," řekl ředitel Ski parku Červená Voda Radek Procházka.

Níže položené lyžařské areály v Pardubickém kraji Přívrat a Peklák jsou zatím mimo provoz. Současné teplé počasí jejich provozovatelům neumožňuje spustit umělé zasněžování.

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?

Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!

Stačí se jen zaregistrovat!

autor: KAL | zdroj: ČTK
Spustit audio