Obytné a komerční centrum Poseidon

31. říjen 2002

Pardubická radnice získá komerční prostory sekce B obytného a komerčního centra Poseidon za 39 milionů korun. Podmínkou dohody o tomto vypořádání je kolaudace celého komlexu a dokončení 60ti bytových jednotek a garáží. Náměstek primátora Jiří Razkazov podotkl, že město k tomuto kroku přistoupilo kvůli průhlednosti vlastnických vztahů

Město v rámci finančního vyrovnání získá veškeré nebytové prostory v tomto domě a po dohodě s družstvem budeme pronajímat a případně v budoucnu prodávat, ale vyjasní se vlastnické vztahy, které by tam vznikly, když by část domu vlastnili obyvatelé jednotlivých bytů, tedy stávající družstvo Poseidon, firma Adam Zeus, která to budovala, a bylo by tam přímým podílníkem i město. A i tyto peníze umožní dobudování celého areálu, tak aby byly dodrženy všechny termíny, které vyplývají i ze smluv o poskytnutí státní dotace a domnívám se, že ten způsob, jaký zastupitelstvo schválilo, přinese uklidnění. Vše se v klidu dodělá a sídliště již bude fungovat.

OKC Poseidon II
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.