Obyvatelé Vysokého Mýta si stěžují na nepřiměřené zákroky policie

7. říjen 2004

Na nepřiměřeně tvrdé zákroky policie, která pátrá po uneseném podnikateli, si stěžuje několik občanů Vysokého Mýta. Po třiatřicetiletém Stanislavu Brunclíkovi pátrá policie od pátečního večera. V sobotu speciální komando podniklo razii v několika vysokomýstských rodinách. Brunclíka, nebo jeho únosce, hledalo i v domě Josefa Kvapila. Ten je celou událostí otřesen a Českému rozhlasu řekl, že nikdo z jeho rodiny nemá s případem uneseného podnikatele nic společného. "Vůbec ho neznám, jsem zaměstnancem Karosy 36 let. Nikdy jsme se s nimi nebavil. Vnučka 10letá je na tom hodně špatně, v noci nespí, hodně se bojí a budeme muset vyhledat lékaře. Nikdo se nám ani neomluvil."Podle policie ale zákrok odpovídal vážnosti situace, řekla Českému rozhlasu mluvčí východočeské policie Iva Marková.

"Došlo k zadržení tří osob v okrese Ústí nad Orlicí podezřelých z trestného činu braní rukojmích a vydírání. Při zadržení bylo vzhledem k aktivnímu odporu po výzvě policistů přistoupeno k použití donucovacích prostředků, přičemž došlo při zajišťovacích chvatech k lehkým zraněním osob. Všem bylo na místě poskytnuto ošetření poranění. Jedna osoba byla s poraněním na hlavě lékařem vyšetřena, rentgen byl podle lékařské zprávy bez nálezu. Tyto osoby byly ještě téhož dne ze zadržení propuštěny."

zadržení pachatele
autor: STR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.