Od 2. ledna 2014 má Český rozhlas Hradec Králové nové vysílací schéma!

17. březen 2014

Český rozhlas Hradec Králové i Český rozhlas Pardubice mají od roku 2014 nové vysílací schéma. Cesty obou stanic se budou počínaje lednem mnohem více prolínat.

Český rozhlas Hradec Králové připravil od letošního ledna řadu změn, kterými chce vyjít vstříc přáním posluchačů a které jsou součástí rozhlasového projektu Regiony 2014. Kromě nových tváří za mikrofony se ve vysílání objevují i nové pořady, které vysílají všechna regionální studia společně.

Český rozhlas Hradec Králové - vysílací schéma od 2.1.2014

Patří sem především zábavná soutěž Česko země neznámá. Populárně naučný kvíz s řadou zajímavých cen naladíte denně po třinácté hodině a v rolích průvodců se setkáte se známými moderátory - Pavlem Kudrnou, Martinou Vrbovou a Janou Chládkovou.

Další novinkou v odpoledním vysílání je po šestnácté hodině Humoriáda, hodina plná humoru, ve které si oblíbené scénky vybírají posluchači společně se známými osobnostmi, které jsou hosty moderátora Patrika Rozehnala.


Mezi víkendovými relacemi se stále větší přízni těší sobotní pořad, vysílaný po třinácté hodině - Co vy na to, doktore? Hlavními aktéry jsou doktoři z nejrůznějších profesních oblastí - lékaři, zvěrolékaři, právníci, doktoři filozofie, přírodních či pedagogických věd, kteří nabízejí zajímavý, neotřelý, ale hlavně vtipný pohled na aktuální události uplynulého týdne.


Z nedělních pořadů pak určitě stojí za zmínku zábavná talk-show Petra Jančaříka, natáčená v Divadle Alfa v Plzni. K humornému povídání si autor a moderátor pořadu zve týden co týden známé i méně známé herce, zpěváky, spisovatele, lidi nejrůznějších profesí i nová nadějná hudební seskupení.

Na základě přání posluchačů se také v nových časech objevují písničky na přání. Hudební samoobsluhu naladíte denně po dvanácté hodině a jejím průvodcem je hudebník Jan Vančura, zatímco Písničky od srdce s Karlem Sladkým vysílá Český rozhlas Hradec Králové denně po sedmnácté hodině.

Speciální hudební pořady Retro, Swingová siesta, Novinky v hudbě a Regionální scéna najdete ve vysílání denně po osmnácté hodině, stejně jako oblíbenou středeční Křížovku.


Z pořadů, které se těší dlouhodobé oblibě, můžete i v letošním roce poslouchat Vaření s Habadějem a se Zdenou Kabourkovou v sobotu po jedenácté hodině a magazín o životním stylu Šarm s Ladou Klokočníkovou ve stejnou dobu v neděli.

To vše na frekvencích Českého rozhlasu Hradec Králové - 90,5 FM, 95,3 pro Rychnovsko a 96,5 pro Královéhradecko.

Pokud se vám bude naše vysílání líbit, nenechte si to pro sebe!

autor: pku
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.