ODS a Koalice pro Pardubický kraj dnes podepsaly Koaliční smlouvu

22. listopad 2004

Občanská demokratická strana a Koalice pro Pardubický kraj podepsaly dnes Koaliční smlouvu. 16 dní po volbách tak vítězní občanští demokraté a druhá koalice pro Pardubický kraj stvrdili dohodu o povolební spolupráci. Z té vyplývá, že ODS bude mít v radě 5 zástupců a KPK čtyři. Stávající hejtman Roman Línek si vymění funkci s vicehejtmanem Michalem Rabasem - oba začnou v nových funkcích pracovat po prvním zasedání nového krajského zastupitelstva 2. prosince. Rabas Českému rozhlasu odpověděl na otázku, jak koaliční smlouva vznikala

"Rodila se v příjemné atmosféře a musím říci, že někteří říkali ještě před volbami, oni si jen přehodí křesla, ale zdaleka nešlo o to, jestli si jen přehodíme křesla, ale šlo o to, že jsme prezentovali čtyři roky výsledky společné práce a veřejnost nám pro ně dala docela dobré vysvědčení, protože jsme společně získali ještě o tři mandáty více, takže se smlouva rodila ve velmi přátelské atmosféře a nebylo velkých problémů."

Jednání Euroregionu Glacensis
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.