Osud chrudimského Skřivánku stále není jasný, prodej provázejí komplikace

18. červen 2012

Osud chrudimského Skřivánku budou muset rozlousknout zastupitelé. Prodej devíti hektarů lukrativních pozemků provázejí průtahy a komplikace. Místním se totiž nelíbí představa, že jim pod okny vyroste nové sídliště se třemi stovkami bytů.

Otazníky provázejí také dopravní napojení a vyřešení kanalizačních přípojek. Původní dohoda radnice s investorem navíc počítala s částkou 351 korun za metr čtvereční. Teď část radních požaduje navýšení sumy na pět set korun. Rozhodující slovo tak bude mít až zastupitelstvo, které se sejde na začátku příštího týdne.

Výsledek si starosta Chrudimi Petr Řezníček netroufá odhadnout:

„Usnesení, které mělo nasměrovat rozhodování zastupitelstva, nebylo přijato vzhledem k tomu, že bylo alternativní. Záleží teď, jak rozhodne zastupitelstvo většinovým hlasováním pro jednu nebo druhou alternativu. Tipnout si nedokážu, protože tam může být řada vlivů, které nemusí být ani faktického a ekonomického rozměru, mohou vycházet z určitých politických pohledů na věc, což je asi špatně. Zastupitel rozhoduje svobodně, dobrovolně a sám za sebe, případně za svůj zastupitelský klub.“

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!

autor: kop
Spustit audio