Pardubická gymnázia budou otevírat příští rok šest prvních ročníků

25. květen 2005

Gymnázia v Pardubicích budou s největší pravděpodobností otevírat šest prvních ročníků. Po opakovaných žádostech ze strany města kraj konečně kývl na rozšíření počtu otevíraných gymnaziálních tříd od školního roku 2006-2007. Náměstek primátora Jiří Raszkazov neskrývá radost z toho, že se podařilo prosadit, aby měli nadaní žáci větší šanci dostat se na školu s všeobecným vzděláním. Zároveň je ale zklamán tím, že tuto situaci kraj neřešil dříve.

"Pochopitelně z toho máme obrovskou radost, protože jsme velice bojovali o to, aby těch šest tříd bylo otevřeno co nejdříve. Tato dohoda bude podle příslibu rady platit od školního roku 2006-2007. Je obrovská škoda, že třicet dětí, které měly průměr pod 1,35, někteří dokonce samé jedničky nebo s jednou dvojkou, se na gymnázium nedostalo v letošním roce. Já samozřejmě jsem přesvědčen, že to šlo udělat dříve, protože na Kladně, když tato situace vznikla v letošním roce, tak kraj během dvou dnů ve spolupráci se školstvím otevřel další gymnaziální třídu. Každý kraj má jiný postup, já jsem zklamán, že to trvalo tak dlouho, ale nakonec ten výsledek je pro další děti a další generace studentů dobrý."

Ve škole
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.