Pardubická Primababča je z Chrudimi

19. říjen 2010

Soutěžní klání o titul PRIMABABČA 2010 má za sebou první semifinálové kolo. To se konalo v sobotu v sobotu 16. října v pardubickém kulturním domě Hronovická. První místo v pardubickém kole obsadila Libuše Hrudová z Chrudimi. Ta porotu i diváky v sále uchvátila svojí přirozeností, energií a elánem. Jako volnou disciplínu si „pardubická“ primababča zvolila sokolské cviky na žíněnce.

Na druhém místě skončila Jaroslava Krištofová z Přelouče. Na místě třetím pak Dagmar Marková z Rohovládovy Bělé. Všechny tři dámy postupují do finále, které se bude konat v Pardubicích 4. prosince a utkají se v něm dámy, které ještě postoupí ze semifinálových kol v Ústí nad Orlicí (13. 11.) a Chrudimi (20. 11.). Na 4. – 6. místě se v sobotu v Pardubicích umístily Alena Frizelová z Hradce Králové, Alena Krausová z Hořic v Podkrkonoší a Radoslava Formánková z Lázní Bohdaneč.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.