Pardubická radnice přistoupila k exekuci bytu

13. září 2004

Pardubická radnice dnes přistoupila k exekuci bytu na třídě Jana Palacha. Žena, která zde bydlela s dvěma malými dětmi, nejenže neplatila nájem, ale neměla ani nájemní smlouvu. Krajský soud proto nařídil vyklizení bytu - když na místo dnes dopoledne přišli exekutoři, nalezli vylomené dveře a prázdný byt. Vedoucí bytového odboru magistrátu Dana Dosoudilová pochybuje, že se městu podaří dlužnou částku od neplatičky získat.

"Jednalo se byt o velikosti 1+2 v přízemí, kde byt neoprávněně užívala rodina, a nejen že ho neoprávněně užívala, ale také neplatila nájem. Když původní nájemce ukončil nájem k tomuto bytu, tak místo aby ho městu vrátil, tak ho pravděpodobně prodal paní Balogové, protože ona tvrdila, že za něj zaplatila. Paní Balogová v bytě bydlela dál bez souhlasu majitele, to znamená bez souhlasu města Pardubic a neměla právoplatnou nájemní smlouvu. Na nájemném dlužila kolem sto tisíc korun, je to částka bez poplatku z prodlení a ta věc začínala v roce 2001."

exekuce bytu, Praha 5
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.