Pardubická univerzita řeší nedostatek prostor

2. únor 2005

Pardubická univerzita řeší palčivý problém - nedostatek prostor. Počet studentů se na zdejší vysoké škole stále zvyšuje a vedení předpokládá, že v roce 2010 by univerzitu mělo navštěvovat 10 tisíc vysokoškoláků. O možnosti pronájmu budov, které vlastní kraj či město, proto na společné schůzce s hejtmanem kraje Michalem Rabasem a primátorem Jiřím Stříteským diskutoval rektor univerzity Miroslav Ludwig.

"My máme s panem primátorem a s panem hejtmanem standartně takové vztahy, že můžeme problémy řešit otevřeně, vždy se snažíme, abychom nalézali řešení. Včerejší schůzka dospěla k tomu, že jsme se dohodli, že budeme hledat nějaké možnosti řešení a že se zase za čtrnáct dní sejdeme. Přístup je vždy vstřícný a se snahou problémy řešit a od problémů neutíkat, protože zde máme všichni zájem na tom, aby Pardubice a kraj se rozvíjely, takže tam nejsou žádné protichůdné záležitosti. Samozřejmě musíme vycházet z takové reality, která je, a sice že možností řešení není mnoho."

univerzita
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.