Pardubická věznice bude propouštět zaměstnance

15. říjen 2003

Pardubická věznice bude propouštět zaměstnance. Ani ona se totiž nevyhne vládním úsporám, které postihnou vězeňské služby po celé republice. Dalším důvodem propouštění je i stále se snižující počet vězňů. Ředitel pardubické věznice Jiří Tregler tuto informaci potvrdil.

"Zhruba před dvěma roky v naší věznici vykonávalo trest více jak 700 vězněných osob a dnes se počet vězněných osob v Pardubicích pohybuje kolem čísla 400 osob. Pro nejbližší období již ta zásadní rozhodnutí padla, na věznici v Pardubicích to dopadlo tím způsobem, že k 1.1.2004 bude početní stav zaměstnanců nebo pracovních míst zredukován o devět pracovních míst."

vězeňský dvůr
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.