Pardubickému civilnímu letišti nestačí odbavovací kapacita

26. květen 2004

Pardubickému civilnímu letišti už nestačí odbavovací kapacita. Radnice proto hledá způsoby, jak kapacitu navýšit. Magistrát ale čeká na rozhodnutí armády, která svou část letiště opouští - zatím ale není jasné, jakým způsobem vojsko převede na město majetek. Podle primátora Jiřího Stříteského je o pardubické letiště stále větší zájem

"Pardubické letiště se stalo jedním z dopravních článků, který tady funguje a lidi si na to zvykli, chtějí z Pardubic létat za rekreací, bohužel nejhorší na tom je, že lety se soustředí na některé dny - soboty, neděle, středy, kdy ve stejnou hodinu chtějí do Pardubic přiletět tři letadla najednou. V tu ránu jsme vyřízení, protože nejsme schopní tento provoz zvládnout, je to pro nás v těchto podmínkách problém, proto chceme vytvořit podmínky, abychom byli schopni přijmout i tři nebo čtyři letadla v určitém časovém intervalu."

letiště pardubice
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.