Pardubický kraj a město Pardubice budou v budoucnu více spolupracovat

17. leden 2003

Kraj a město chtějí v budoucnu více spolupracovat na financování některých oblastí. Radní pardubického kraje a magistrátu města se proto koncem ledna sejdou na společném jednání, při kterém chtějí alespoň částečně vyřešit vzájemné finanční vztahy například v sociální či kulturní oblasti. Potvrdil to i vicehejtman Michal Rabas...

Jsou to některé věci v oblasti zdravotnictví i kultury a budou vztahy v dopravě, budou samozřejmě další záležitosti například i ve školství a nejenom v Pardubicích, ale s obecními samosprávami chceme tyto věci vzájemně diskutovat a chceme je, jak říkám, vzájemně započíst, abychom si nevyměňovali v průběhu roku peníze na to či na ono a pak když uděláme na konci roku tlustou čáru, tak zjistíme, že někdo na někoho 2, 3 miliony doplácí nebo prostě je takzvaně na nule. Čili o těchto věcech budeme teďka diskutovat a myslím si, že najdeme určitě systémové řešení do budoucna jak v jednotlivých odvětvích vzájmně započíst jak finanční plnění, tak naturální. Ono se to tak samozřejmě už dneska i děje.

pardubický kraj
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.