Pardubický kraj s novou R35?

14. leden 2003

Pardubický kraj nutně potřebuje novou rychlostní komunikaci, která spojí východní Čechy se střední Moravou. Předseda parlamentního výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj Radko Martínek tvrdí, že čím více se bude zmíněná silnice odchylovat od stávající komunikace první třídy číslo 35, tím větší budou problémy s ekologickými aktivisty.

"Ale toho jsou si vědomi všichni zainteresovaní včetně poslanců, kteří jsou za Pardubický kraj a kteří budou rozhodovat o velkém územním plánu Pardubického kraje. Domnívám se, že je zcela zřejmé, že po dokončení takzvaných "severomoravských dálnic" stojí právě náš silniční tah. To znamená R35 a D11 jako zcela klíčová záležitost, která umožní spojení západu a východu naší republiky. Já bych byl velmi rád, aby se začalo stavět v průběhu nejpozději do 5 let. Jsem si vědom toho, že je to tvrzení hodně odvážné."

silnice, přechod pro chodce, křižovatka
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.