Pardubičtí filharmonici zítra odjíždějí na turné

11. říjen 2004

Pardubičtí filharmonici zítra odjíždějí na zajímavé turné. Je to jeden z umělecky nejzávažnějších a nejprestižnějších zájezdů za posledních deset let. Na cestě po Německu budou hudebníci absolvovat celou řadu koncertů ve významných kulturních centrech. Na všech koncertech bude v čele orchestru šéfdirigent Leoš Svárovský. Pokračuje ředitel filharmonie Ludvík Kašpárek.

"Začínáme vystoupením v kongresové hale v Ausburgu, další den nás čeká koncert v divadle, ve čtrvrtek se komorní filharmonie přesune do Norimberku, kde vystoupíme v proslulé Maister singer halle, poté se v pátek přesuneme na koncert do západočeského Chebu, odtud ale cestujeme zase zpět do Německa, kde nás čeká o víkendu v sobotu a v neděli město Marktoberdorf. Samozřejmě nezapomínáme, že je rok české hudby, tak hrajeme Dvořáka a mistra Kromera, v Norimberku a jiných městech budeme hrát hodně děl W.A. Mozarta."

Dirigent
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.