Parkování u pardubického Albertu bude dále zdarma

13. leden 2014

Společnost provozující komplex hypermarketu Albert u pardubického nádraží nemá právo vybírat parkovné, ani jinak omezovat parkování na tomto pozemku.

Podle majitele je plocha hlavně pro zákazníky obchodního centra. Jenže parkoviště blokují především řidiči, kteří jezdí vlakem a auto tady nechají odstavené i několik hodin.

„Dnes jsme majitele vyzvali, aby doložil, že svislé dopravní značení, kterým parkoviště opatřil, instaloval na základě povolení odboru dopravy pardubického magistrátu. Pokud to nedoloží, zahájíme s ním správní řízení,“ řekl dnes náměstek primátorky Michal Koláček.

Tento vzkaz našli řidiči minulý týden na svých autech:

Upozornění, které řidiči dostávají za stěrač u pardubického Albertu

Dnes ráno a dopoledne už řidiči tyto lístky s výzvou za stěrači neměli. Mnoho z nich ale pro jistotu zvolilo vedlejší parkoviště u nedalekého hobby marketu. To je sice asi o 200m dál od nádraží, ale zpoplatnění tady nehrozí.

Parkování je zdarma

Parkování v této lokalitě je přes hrozby majitele nadále bez omezení. Úřad svolení ke změně dopravního značení nedal. Pokud by se řidiči setkali se snahou vybírat zde pokuty, omezovat parkování, nebo odtahování vozidel, mohou se obrátit na městkou či republikovou policii.

„V situaci kdy jde o veřejnou komunikaci a značení je instalováno bez souhlasu odboru dopravy nemáme nejmenší důvod vybírat zde pokuty či nařizovat odtahy vozidel,“ řekl Rostislav Hübl, ředitel pardubické městské policie.

autoři: pta , ZAL
Spustit audio