Tomáš |Dobrý večer rádio,
mým nejoblíbenějším zákuskem jsou větrníky s karamelovou šlehačkou. Úplně nejlepší je na nich ten vršek s karamelovou polevou. Co mi třeba naopak moc nechutná tak například punčák, špička a indián. Když ke mě přijde babička Bachledová, tak ta miluje moje kynuté buchty s tvarohem. Přeji všem dobrou noc a krásný nový den.
frantisek svaricek|Dobrý večér p.Jaruško a posl.N.L.Já jsem měl nejraději mamčeny Pařížské řezy,to byly na pásky nařezané kousky,bylo to hodně ořechové a navršku byla poleva,v troubě se to jen sušilo při menšín teplotě,o vánocích to bylo néjdřív snědeny.Jinak mám rád všechny sladkosti od věnečků,trubiček,indiánků,pusinek,prostě všechno co vidím v cukrárně za vitrinnou včetně zmrzlin a čokolád..Podle toho taky bojuju s cukrovkou.Zravím svoje příznivce z N.L.FRANTIŠEK ZE ŽIDLOCHOVIC.
Michal Sedlák z Myšlína|Dobrý večer. Zdá se, že tahle noc bude sladká, přesladká. Jsem milovníkem palačinek. Velikým milovníkem. Oblíbil jsem si ty jemné, francouzské, zvané crêpes. Poznal jsem je v zahraničí. Ještě předtím, než začaly creperie vznikat u nás. Jeden čas jsem si chtěl pořídit speciální plotýnku na jejich výrobu. Dobré se však dají usmažit i na pánvi. Když si je dělám pro sebe, obejdu se bez vejce. Dokonce i mléko nahrazuji vodou. Do těsta přidávám máslo. Miluji flambované palačinky. Jenže na ty si netroufám. Nejčastěji si dělám palačinky s jogurtovou polevou a banánem. Jogurt osladím medem, ochutím citronovou šťávou. Ozdobím tenkými kolečky banánu. Mám-li mátu, pak i lístkem máty. Palačinky neroluji, skládám do čtverce. Francouzské palačinky chutnají i bez výhledu na levandulovou plantáž. A klidně i mezi jedenáctou večerní a jednou ranní. Kdo z vás odolá?
Pepa| Zdravím N.L. ! Mojí sladkou dobrotou je vitamín ,,č" - čokoláda. Co den, to tabulka.
Sylva|Zdravím vás všechny. Máte doma bílý cukr? Můžete z něj udělat karamel, ten je o něco méně nezdravý :-) Cukr (ale ne práškový) dáte do vhodné nádoby a na plotně či hořáku ho za stálého míchání (aby se nepřipálil) zkaramelizujete. Když to nejde nebo nemáte trpělivost, přidejte maličko vody. Světle hnědý pak zalijte vodou, zasyčí to a za chvíli se rozpustí (však to většina z vás zná). Poté s ním můžete sladit kávu nebo přidat do pečení.
Snadnou dobrotu jsem si dělávala se slunečnicovými semínky. Když se cukr začal barvit (bez vody), vhodila jsem větší množství semínek a pražila opatrně dohromady, světle hnědé vyklopila do studené nádoby. Podle množství semínek jsou buď hrudky (rozlámat spojenou hmotu ještě za tepla a obalit v rozpuštěné čokoládě, stačí jen napůl - nebo vůbec ne. Pokud jsou semínka rozdrobená, dají se použít třeba k posypání pudinku, zmrzlinového poháru, nebo jen tak zobat nebo dát vnoučatům. Rychlé a mňam, pokud nedržíte dietu!