Pátý týden soutěže Klíče od pokladu

12. srpen 2005

Ve středu 10. srpna měli všichni posluchači Českého rozhlasu Pardubice a čtenáři východočeských Deníků Bohemia již po páté možnost hledat klíče od pokladu ukryté na území Pardubického kraje a mít tak možnost zkusit, který poklad jejich klíč odemkne. Mottem pátého kola soutěže "Klíče od pokladu", ve které se každý týden hraje o zájezd k moři pro dvě osoby, předplatné Deníků Bohemia a další lákavé ceny, byly názvy "Morava" v Pardubickém kraji - obce, v jejichž názvu se objevuje slovo Morava. A kde byly ve třetím hracím kole klíče ukryty? V Dolní Moravě proti tankovému bunkru zavěšený na tyči, v Mladějově na Moravě na nástěnce za plakátem Cihelna 2005, v Moravské Třebové v květinové truhlíku na náměstí, v Moravském Karlově pod mostem na kameni a v Rychnově na Moravě u cedule pod lopuchovým listím.

Odemykání pokladů proběhlo v živém vysílání Českého rozhlasu Pardubice tak jako každý týden v pátek mezi 10. a 11. hodinou.
Jak tedy páté kolo soutěže Klíče od pokladu dopadlo? Zlatý poklad klíčem nalezeným pod lopuchovým listím v Rychnově na Moravě odemkl a majitelem zájezdu k moři do Chorvatska pro 2 osoby se stal Martin Lžičař z Ústí nad Orlicí. Stříbrný poklad odemkly klíčem nalezeným v Moravské Třebové manželé Navrátilovi z Moravské Třebové. Získali tak půlroční předplatné Deníků Bohemia a slevu na nákup letní dovolené u MTM-TOUR paní Věry Malurové, Moravská Třebová, která věnovala hlavní cenu. Třetí cenu - termosku a velký rodinný deštník a slevu na nákup letní dovolené vyhrála paní Jana Levová z Bělé nad Svitavou. Martin Lžičař a Pavla Lžičařová svými klíči nalezenými v obci Dolní Morava a Moravský Karlov získali ceny útěchy - dárkové předměty Českého rozhlasu Pardubice, Deníků Bohemia a sleva na nákup letní dovolené u MTM-TOUR paní Věry Malurové, Moravská Třebová.

Panu Lžičařovi ještě jednou gratulujeme k hlavní výhře. Jako věrný posluchač se do soutěže pravidelně zapojuje nejen letos, ale účastnil se i v loňském roce. Dnes se štěstí konečně usmálo, první cenu si opravdu zasloužil.

Šanci máte stále také vy, vážení posluchači, před námi jsou ještě 3 soutěžních týdny a v každém můžete získat zájezd k moři pro dvě osoby, předplatné Deníků Bohemia a další ceny. Proto neváhejte ani chvíli, poslouchejte Český rozhlas Pardubice, sledujte východočeské Deníky Bohemia a i vy se zapojte do velké letní soutěže Klíče od pokladu.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.