Pavel Karas uvařil tymiánovou polévku a cukety s kuřecím masem a paprikou

Na vlnách Českého rozhlasu Region doplul až k vám do kuchyně moderátor počasí v České televizi Pavel Karas. Přijal pozvání Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala do rozhlasové kuchyně a uvařil tymiánovou polévku a cukety s kuřecím masem a paprikou.

Během vaření se samozřejmě tradičně povídalo. Řeč byla o tajemných předpovědích na Šumavě, dozvíte se, za jaké dobroty nejraději utrácel Pavel své dětské kapesné a jaké chutě preferuje dnes. Chybět nemohla ani zajímavost o jedné ze surovin a tradiční Slovní hra a Rychlovýslech.

Tymiánová polévka
100 g anglické slaniny, 100 g žampionů, 1 cibule nebo pórek, 1 lžíce tymiánu, bílý pepř, sůl, 4 brambory, 1 zakysaná smetana a mouka na zahuštění

Pavel Karas v Pochoutkách

Cukety s kuřecím masem a paprikou
1 menší cuketa, 4 zelené papriky, cibule, 2 rajčata, 2 kostky taveného sýra, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 lžička vegety (nebo směsi Aglio peperoncini a Chimichuri), sůl, pepř, chilli a 2 ks kuřecích prsou

Reprízováno 21.. ledna a 22. června 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.