Vystudoval jsem ČVUT - obor pozemní stavby a architektura a dále VŠE - obor oceňování nemovitostí.
V minulosti jsem vysílal na rádiu Golem, City a Vox, moderoval na TV Nova, Prima a Barrandov.
Rád cestuji, venčím fenku maďarského ohaře, fotím a plním sny svým přátelům.
Film, co mne pořád baví: Miluju starou českou černobílou komedii Eva tropí hlouposti, dál barevnou veselohru Zítra to roztočíme, drahoušku. A nesmím zapomenout ani na kouzelný seriál Taková normální rodinka...
Hudba, kterou mám rád: Takovou, která mě rozpohybuje a začnu si podupávat nohou a možná i vlnit tělem. Takovou, z jejíž melodie je slyšet optimismus a radost.
Kniha, u níž nikdy neusnu: Usnu bezpečně u každé.
Motto: Žádné heslo si nedávám. Ale chtěl bych v sobě objevovat stále nové schopnosti, zkoušet nepoznané a mít radost ze života.
Všechny články
-
Olomouc: Město vzniklo připojením dvou měst a jedenácti vesnic. Dominoval rondokubistický styl
Před sto lety žilo ve městě kolem 57 000 lidí. Kromě tiskárenského průmyslu tady existovaly i významné železárny a cementárny. Zásadní změny se ale odehrávaly ve školství.
-
Boží milosti od Lenky Lipčákové jsou boží a potěší nejen ve sváteční den
Sladké, jednoduché a zároveň kypré pečivo vám udělá radost třeba po nedělním obědě. Svůj nafouknutý tvar získává smažením. Boží milosti připravila Lenka Lipčáková.
-
Citron můžeme na řízek vymačkávat jediným možným způsobem, překvapí vás jak, říká Ladislav Špaček
V restauraci si objednáme řízek a přinesou nám ho s kouskem citronu. Jak ho pocitronujeme? Můžeme vzít citron do ruky?
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 4. 6. 2023
Soutěžní recept: Boží milosti od Lenky Lipčákové. Chřest z Ivančic. Rada Ladislava Špačka: Je jen jediný způsob, jak si pocitronovat řízek nebo rybu.
-
Krátkodobý průjem nezastavujte, jinak trvá déle, radí Kateřina Cajthamlová
Každý se s ním v životě aspoň jednou setkal. Průjem může způsobit nevhodná strava i kombinace potravin, ale také užívání léků, třeba antibiotik.
-
Pardubice: Ráj perníků, mekka sportu a dostihových závodů. Velká pardubická vznikla z honů na jelena
Název Pardubice se ustálil v 15. století. Do té doby se město objevuje pod názvy Purdavitz, Pordábic nebo Pordobitz. Město proslulo pečením perníků nebo dostihovými závody.
-
Piškotový zákusek s angreštem a sněhovou čepicí od Jiřího Pospíšila chutná jako lahodná zmrzlina
Piškotové těsto s bohatou vrstvou máslovo-vanilkového krému se perfektně snoubí s kyselou chutí angreštu. Peče se jen korpus, zbytek vychladíte v lednici. Rozhodně zkuste!
-
Většina Čechů drží vidličku špatně, patří hroty dolů, říká Ladislav Špaček
Vidličku známe až od konce 16. století. Dříve byly velmi dlouhé, měly asi půl metru, pouze dva hroty a byly úplně rovné, takže často docházelo ke zraněním.
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 28. 5. 2023
Soutěžní recept: piškotový zákusek s angreštem a sněhovou čepicí od Jiřího Pospíšila. Chřest z Ivančic. Ladislav špaček: Jak správně držet vidličku.
-
Chřest z Ivančic. Mimozemská rostlina, nebo buržoazní pochutina?
Nejslavnější chřestové plantáže vznikly v Ivančicích počátkem 19. století. Ve své době byl ivančický chřest ve světě daleko známější než plzeňské pivo.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »