Pedagogické centrum v Pardubicíh má nejistou budoucnost

20. duben 2004

Pedagogické centrum v Pardubicích má nejistou budoucnost. Ministerstvo školství totiž v loňském roce rozhodlo, že zařízení, která po celé republice zajišťují další vzdělávání kantorů, zcela zruší. Centrum bude fungovat pouze do konce letošního roku, ministerstvo však navíc už nyní snížilo počet jeho pracovníků téměř o 30 procent. Problémy by mohl vyřešit Pardubický kraj, který by od příštího roku chtěl centrum od státu převzít. Podle ředitele pardubického centra Milana Bareše však kraj chce od státu získat i budovu, majetek a mzdové prostředky.

"Já osobně tam vidím několik problémů. Jednak tato otázka není stále vyřešena, tam ta jednání stále probíhají, otázka je, co se stane, pokud k těmto převodům nedojde. Druhá věc je počet pracovníků pedagogického centra, protože v té současné okleštěné podobě není dostačující počet pracovníků, tak abychom mohli zabezpečit činnost našich pracovišť ve Svitavách, v Ústí nad Orlicí a v Chrudimi."

školství
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.