Petice na záchranu velryb

27. duben 2004

Na pardubickém Masarykově náměstí se dnes mohou lidé podepsat pod petici na záchranu velryb. Druhý den zde česká pobočka Greenpeace získává podporu veřejnosti pro vstup naší republiky do Mezinárodní velrybářské komise, o kterém bude zanedlouho hlasovat parlament. Vedle obrovské makety velryby bude před pardubickým Tescem od 10-ti do 17-ti hodin také zajímavá výstava ze života, ale i smrti kytovců. Pokračuje mořeplavec a odborník na velryby Marek Tomin.

"Pro děti tady máme kromě výstavy a kromě toho, že když přijdou učitelé s dětmi, tak já jim rád odpovím na veškeré otázky týkajících se krasných velryb a delfínů. Tady také kreslíme transparent, který bychom chtěli vzít na příští zasedání Mezinárodní velrybářské komise do Sorenta v Itálii v červenci, děti mají možnost nakreslit něco na transparent, který bude potom vyjádřením jejich hlasů pro velryby."

Greenpeace
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.