Plánované zdražování pekařských výrobků je neopodstatněné

19. září 2002

Očekávané zdražování pekařských výrobků nemá podle zemědělců žádné opodstatnění. Výkupní ceny obilí jsou totiž stále na nižší úrovni než v minulosti - situaci vysvětluje ředitelka pardubické agrární komory Jarmila Vlasáková:

"Spotřebitelé momentálně jsou informováni o tom, že vzhledem k nárůstu cen potravinářské pšenice, který se očekává, dojde ke zdražení pečiva, což nevím jak nazvat slušným výrazem, protože bych chtěla spotřebitelům sdělit, že proti loňským výkupním cenám za potravinářskou pšenici, která byla kalkulovaná do pečiva, v letošním roce došlo k propadu tak velkému, že v řadě případů to bylo až o 25 procent. Což v pečivu nikdo nezaznamenal a jestliže v letošním roce byla vykoupena intervenčním fondem pšenice za 3 500 korun, ačkoliv za ministra Luxe do bývalo i 4 200 korun, tak prostě žasnu nad tím, kde kdo bere drzost hovořit o těchto nesmyslech a takto balamuti spotřebitele."

pole
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.