Počasí přeje. Venkovní kluziště fungují v Chrudimi, Pardubicích i Přelouči

12. leden 2024 10:40

Po nedávné oblevě přišel do Česka mráz. Na horách i v níže položených skiareálech tak můžou dál zasněžovat svahy a na některých místech jsou v provozu i venkovní zimní kluziště. Těm počasí na přelomu roku moc nepřálo, teď už ale fungují bez technických přestávek a omezení. Lidé tak můžou vyrazit na brusle i na pardubické dostihové závodiště.

Zimní park je umístěný v prostoru paddocku pardubického dostihového závodiště. Lidé tam mají možnost bruslit na ploše vybavené mantinely a s rozměry kanadského hřiště, což je menší hokejová plocha než ta u nás běžná. Otevírací doba v pracovních dnech je většinou mezi druhou odpoledne a sedmou večer, o víkendech si pak lidé můžou přijít zabruslit i dopoledne.

Rezervace předem

Důležité ale je, aby si lidé dopředu zarezervovali vstup. „Je důležité si dopředu online koupit na webu závodiště vstupenku. Je to z toho důvodu, že potřebujeme pohlídat kapacitu ledové plochy. Když bude velký zájem, tak ta vstupenka už nepůjde koupit a bruslaři si budou muset najít jiný čas,“ upozorňuje mluvčí dostihového spolku Kateřina Nohavová.

Lidé se na závodiště dostanou autobusem nebo autem, na místě je možné zaparkovat přímo v areálu závodiště na zpevněné parkovací ploše. Hodina bruslení vyjde dospělého na 50 korun, starší dětí platí 30 a děti do 10 let dají 20 korun. Školy pak mají bruslení zdarma, pro ně jsou v pracovních dnech vyhrazené dopolední časy. Návštěvníci ledové plochy také můžou využít uzamykatelné šatní skřínky, občerstvení a WC.

Chrudim, Přelouč, Třemošnice

Bruslí se také například v Chrudimi. Tam lidem nabídli tuto možnost poprvé a podle ředitele chrudimských sportovišť Luďka Marouska je zájem velký. Počet prodaných vstupenek na bruslení se ve srovnání s prosincem zdvojnásobil.

Na začátku prosince se začalo bruslit i v Třemošnici. Na umělé kluziště ve sportovním areálu města je vstup zdarma a návštěvníci si mohou na místě za poplatek nechat nabousit brusle.

A na brusle můžou lidé vyrazit také v Přelouči. Tam provozují ledovou plochu v areálu městských sportovišť a cena vstupenek je srovnatelná s pardubickým zimním parkem.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související