Počet nezaměstnaných lidí klesl na Svitavsku a Chrudimsku

6. říjen 2004

Úřad práce ve Svitavách hlásí mírný pokles nezaměstnanosti! Pro region, který dlouhodobě sužuje vysoká míra počtu lidí bez práce, je to dobrá zpráva. Podle nejnovějších čísel je na Svitavsku 12,4 procenta nezaměstnaných. Počet lidí bez místa klesl také na Chrudimsku. S hledáním práce nemají problémy ani absolventi středních a vysokých škol. Jak nám potvrdil Miroslav Panák z chrudimského úřadu práce, v evidenci jich teď mají pouze 150.

"Podle nové metodiky sledování míry nezaměstnanosti došlo k mírnému snížení z 8,49 procenta na 8,27, bylo to způsobeno především tím, že jsme nově evidovali v průběhu září 886 uchzečů, ale vyřadili jsme jich 911. Zvýšila se nám mírně i volná místa, takže jsme měli k dispozici 590 volných pracovních míst, což je zhruba asi o třicet více než bylo v minulém měsíci. Větší propouštění z firem nemáme od zaměstnavatelů hlášeno."

fronta na Úřadu práce
autoři: PAV , ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.