Pochoutky s Eduardem Hrubešem při výlovu rybníku

Pochoutky vás vzali na výlov rybníku Musík u Dublovic na Sedlčansku. Na místě se Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal naučili kuchat kapra a také z něj udělat krásné filety. Pak si z naporcovaného kapra udělali kapří špízy se zeleninou a citronem. Všemu asistoval i moderátor Eduard Hrubeš.

Během přípravy si povídali o rybaření, o rybích restauracích, o tom, jak se která ryba chytá, jestli mají rádi vlny apod. Zahráli si také hru s rybářskými pojmy a otestovali si znalost z gastronomie. Vše okořenili i rybí a rybníkářské písničky.

Kapří špízy na grilu:
očištěné porce kapra, plátky anglické slaniny, cibule, barevné paprikové lusky, cuketa, citron nebo lunetka. Dále nutné pořídit grilovací špejle, bagetu a snítky šalvěje

Výlov rybníku Musík u Dublovic na Příbramsku

Na marinádu:
4 lžíce oleje, 1 lžíce worcestrové omáčky, lžíce tmavé sójové omáčky, lžíce medu, lžíce hořčice, lžičku citronové šťávy, bylinkové koření, česnek a sůl

Postup:
Očištěné porce kapra nakrájíme na kostky, potřeme marinádou a obalíme v plátcích anglické slaniny. Napichujeme na jehly střídavě s měsíčky cibule, plátky citronu nebo limetky a cukety a čtverečky barevných paprikových lusků. Vložíme na rozpálený gril a při opékání potíráme marinádou. Můžeme přiložit i snítky čerstvé šalvěje. Podáváme s plátky na grilu rozpečené bagety, kterou můžeme ještě potřít česnekem.

Reprízováno 2. listopadu 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.