Podnikatelé se nemusí obávat o své živnostenské opravnění

25. září 2010

Nedávno se v médiích objevila informace o tom, že pokud nedoloží do prvního dubna odbornou způsobilost k provozování své živnosti, zruší jim úřad oprávnění. Podle vedoucího obecního živnostenského úřadu v Pardubicích Rudolfa Havlíka se tato povinnost týká jen některých podnikatelů

u živností průvodcovská činnost, poskytování tělovýchovných služeb, masérské, rekondiční, regenerační služby, tetování, provozování solárií,obchody se zvířaty. Nevím jak došlo k těm informacím které se objevily v televizi, že živnostenské úřady budou tyto živnosti rušit. Není to pravda, u tech podnikatelů kteří to nedoloží budem sice zahajovat správní řízení, když tu povinost podnikatel nesplní, ale budem pouze pozastavovat tyto živnosti. Podnikatelé budou moci dodatečně napravit to své pochybení, eventuelně pozastavit tu svoji živnost. Takže v žádném případě nedojde k tomu, že by jsme začali hromadně rušit ty živnosti které jsem uváděl.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.