Policisté kontrolují přetížení nákladních vozidel

29. duben 2004

Policisté na Svitavsku se v posledním období zaměřují na kontrolu přetížení nákladních vozidel. Těžké automobily značně komplikují nejen situaci v dopravním provozu, ale také ničí povrch komunikací. Podle Radomíra Valenty z dopravního oddělení svitavské policie mohou rovněž způsobit vážné dopravní nehody, protože přetížený náklad má negativní vliv na technický stav vozidla.

"Může dojít k ulomení oje připojeného vozidla, k prasknutí měchu nebo péra, dokonce k ulomení kola. Při posledním měření, které bylo prováděno u Moravské Třebové, bylo celkem váženo devět vozidel, z toho jich osm bylo přetíženo, v Poličce z dvanácti vozidel vážených jich bylo deset přetíženo. Touto činností přispíváme k rozpočtu obcí, neboť přestupky ne tomto úseku si řeší obec v rámci své kompetence. Za jednu tunu přetížení lze uložit pokutu až do výše deseti tisíc korun."

Policie řídí dopravu
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.