Primababča ve fotogalerii

14. prosinec 2010

Exkluzivně na našich stránkách pardubice.rozhlas.cz vám nabízíme podrobnou fotogalerii z průběhu finálového kola soutěže Primababča 2010. To se konalo v sobotu 4. prosince 2010 v KD Hronovická v Pardubicích. Jenom připomínáme, že absolutní vítězkou soutěže se stala Pavla Macáková – Staňková.

Na druhém místě skončila Dagmar Marková a na místě třetím Alena Svobodová. Na 4. – 10. místě se umístily: Helena Dvořáková, Václava Fialová, Hana Felcmanová, Irena Šotolová, Jaroslava Krištofová, Alena Viková a Libuše Hrudová.

Ocenění diváků Primababča Sympatie si vybojovala Pavla Macáková – Staňková, titul „Rozhlasová Primababča“ získala Dagmar Marková.

K soutěži Primababča se vrátíme i v našem vysílání. Na druhý svátek vánoční, na Štěpána, Vám v cyklu „Vánoce našich babiček“ nabídneme povídání s primababčami o tom, jaké byly jejich vánoce, když byly malé holky, a jak vánoce prožívají nyní jako babičky. Na Silvestra jste si mohli poslechnout sestřih nejzajímavějších a nejvtipnějších okamžiků ze všech soutěžních kol letošního ročníku soutěže Primababča:

0:00
/
0:00
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.