Příspěvek na zakoupení strojů pro zemědělskou výrobu

31. leden 2005

Od dnešního dne si mohou rolníci žádat o příspěvek na zakoupení strojů pro zemědělskou výrobu. Jakým způsobem a u koho mohou žádat, vysvětluje ředitel svitavské Zemědělské agentury Bohuslav Lapáček.

"V tomto případě se nejedná o klasické žádosti o dotace, ale spíše o projekty. Tyto projekty se podávají do 25. února do dvanácti hodin na státní zemědělský fond v Hradci Králové, pokud by měl nějaký zemědělec zájem o toto, je lépe se seznámit s podrobnostmi v podávání těchto projektů na webových stránkách ministerstva zemědělství nebo státním zemědělském fondu nebo přímo u nás na zemědělské agentuře. Narozdíl od minulosti již nemohou žádat o podporu na traktory, secí stroje nebo sklízecí mlátičky, ale mohou nadále žádat o podporu na ostřikovače, krmné vozy nebo na stroje pro sklizeň pícnin."

kombajn na poli
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.