Proč zařadit ananas do jídelníčku? Předchází zažívacím potížím a pomůže i s hubnutím

19. leden 2024

Ananas lépe dozraje, když odkrojíte zelenou stopku a postavíte plod vzhůru nohama. Můžeme zkusit i vytrhnout lístek z jeho středu, měl by klást jen mírný odpor.

Ananas vydrží maximálně tři dny v pokojové teplotě. Pak ho přesuňte do lednice, kde ho v celku můžete skladovat dalších pět dnů. Jako prevenci zažívacích potíží snězte před každým jídlem plátek čerstvého ananasu. Obsahuje látky, které žaludek připravují na příjem potravy.

Ananas spaluje tuky, protože má vysoký obsah enzymů. Jak si připravit směs na podporu hubnutí? Vyrobíte ji z grepu, kysaného zelí, kiwi, ananasu a jablečného octa. Vše rozmixujte, uchovávejte v chladu a každý den si dejte jednu lžíci.

Pomalé žvýkání čerstvých kousků ananasu zmírní záněty dásní. Se zácpou si poradí ananasový džus. Stačí ho nalačno vypít půl litru. 

A na závěr rada pro krásu: problematickou pleť vyléčí obklad z rozmixovaného čerstvého ananasu.

Spustit audio

Související