Projekt dopravního terminálu má kritiky

2. březen 2011

V Pardubicích se připravuje projekt nového prostoru před vlakovým nádražím. Nový víceúčelový terminál ale není jen o přesunu linkových autobusů a modernizaci bezprostředního okolí, má tu vzniknout také nová komunikace. Podle studie povede podél náspu dnešního autobusového nádraží a skateparku. Právě tuto silnici kritizuje občanské sdružení Město na kole.

„Ne, že by se nám nelíbilo, kudy přesně má vést ta komunikace nová, ta propojka, ale nám se nelíbí to, že vůbec má být. My ji prostě nechceme proto, že se nám zdá neopodstatněná. Nevidíme důvod, proč by se situace nedala řešit v rámci té stávající sítě. Protože kapacita dopravy tam není nějak rozsáhlá, alespoň ne ve směru do Polabin a zpátky, kterou by ta propojka měla řešit,“ říká představitelka sdružení Město na kole Eliška Vacková.

Pardubická radnice se sice brání, že silnice se jinudy vést nedá, právě proto ale sdružení Město na kole poukazuje na zbytečnost stavby. Podle něj by se špatná řešení neměla realizovat jenom proto, že jsou na ně zrovna peníze.

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:
http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstviemailem

autor: DVO
Spustit audio