První exkurze po dálnici D11dopadla dobře

7. červen 2005

Historicky první exkurze pro trase rozestavěné dálnice D11 se dnes zúčastnilo na 40 zástupců Pardubického a Královéhradeckého kraje, představitelů měst i odborníků. Cílem akce bylo zjistit, jak výstavba této důležité komunikace skutečně probíhá. Radní pardubického kraje Ivo Toman byl s průběhem exkurze spokojen.

"Projeli jsme si celý úsek od Sedlic až po Voleč. Závěrem je možné konstatovat, že vše probíhá podle harmonogramu, celá výstavba dálnice D11 je dobře rozjetá ve všech úsecích. Poslední úsek před Hradcem Králové, který naráží na majetko - právní vypořádání, není přímo problém našeho kraje. Pokud jde o úsek po Sedlice, bude tam hlavní mimoúrovňová křižovatka, po které se na dálniční síť napojí Pardubický kraj. Celý tento úsek je dobře rozestavěn a vypadá to, že koncem příštího roku by mohli první řidiči jet po této silnici."

Dálnice
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.