Publicista Ivo Šmoldas je spolu se zpěvačkou a herečkou Hankou Křížkovou Na větvi s Halinou

14. červen 2021

Český rozhlas Hradec Králové uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů Na větvi s Halinou. Tentokrát Halina přivítala nakladatelského redaktora, kulturního publicistu, scenáristu, moderátora a překladatele v jedné osobě Ivo Šmodlase a herečku a zpěvačku Hanu Křížkovou. (Záznam přenosu z Lázní Bělohrad z roku 2015)

PhDr. Ivo Šmoldas může budit zdání zádumčivého introverta, ale jen do té doby, než mu dáte slovo.

Čtěte také

Přirozený šarm, nezbytný nadhled a v neposlední řadě láska k mateřskému jazyku, to všechno jsou důvody, proč byste měli necelou hodinu rozhlasové Návštěvy vnímat jako duševní relaxaci.

Nakladatelský redaktor, kulturní publicista, scenárista, moderátor a překladatel je navíc v pramenech označován i jako básník.

To ovšem pan doktor zdvořile odmítá a jak je jeho dobrým zvykem i vtipně vysvětluje. To všechno vám nabídne jistě i v pořadu Na větvi s Halinou.

Hana Křížková hrála ve dvacítce muzikálů, ale poslední desku věnovala šansonu. A to se v mládí věnovala ještě volejbalu a kanoistice. K vodě jí to ale teď tolik netáhne. Nezpívá ve sprše, ale v autě.

Hana Křížková

„Ráda cvičím v autě. Zpívám a zpívám, někdy se na křižovatkách lidé diví,“ prozradila na sebe Hanka Křížová. Herečkou a zpěvačkou chtěla být už odmala. V džungli populární hudby uspěla sama, bez manažera, protekce a známostí.

Talent prý zdědila po rodičích. Tatínek hrál na několik nástrojů a dirigoval divadelní orchestr v Písku. Tam poznal maminku, která v divadle hrála a taky krásně zpívala. Všechny oslavy se tak v rodině odehrávaly s muzikou „Rodinná pohoda asi přispěla k tomu, že se na život dívám s optimismem.“

Drákula byl první

Muzikály jsou velkou kapitolou života Hanky Křížkové. „Pochopitelně vzpomínám na Drákulu, protože to byl první muzikál. Hrál se každý den.“ V Krysařovi zase vytvořil Dan Landa postavu přímo na ni. „Mám ráda i muzikály na ledě. Dělali jsme Mrazíka, kde jsem hrála Marfušu.“

Hanka Křížková si najde čas i na odpočinek. „Ráda si sednu s přáteli u vínka, u grilu. Vyjdu do lesa. Jsem velká houbařka. Jinak relaxuji u kytiček.“

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.