Pult centralizované ochrany městské policie pomohl chytit zloděje

19. leden 2004

Pult cetralizované ochrany městské policie pomohl chytit zloděje. Šlo o první ostrý zásah za dobu dvouletého fungování tohoto zařízení. Pult centralizované ochrany v současné době hlídá 117 objektů a 42 osob je připojeno na signál v tísni. Ředitel městské policie Petr Kvaš uvedl, že hlášení o napadení přišlo z pardubického výstavního cetra ideon.

"Kolem paté hodiny ranní dostal operační signál, že objekt je napaden, okamžitě na místo vyjela naše hlídka, která skutečně poblíž Ideonu našla tři podezřelé osoby. Tyto osoby začaly před hlídkou utíkat a po kratším pronásledování bylo několikrát použito výzev jménem zákona, dokonce bylo použito varovného výstřelu ze služební zbraně. Dvě ze tří osob byly zadrženy a jak se později zjistilo osoby se vloupaly do objektu, kde ukradly několik láhví alkoholu. Osoby byly předány policii České republiky k dalšímu šetření z podezření trestnému činu vloupání."

městská policie
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.