Radnice prvního městského obvodu přichází s novou tradicí

16. prosinec 2004

Jde o vánoční setkání občanů na náměstí Bratranců Veverkových, kde pro ně budou připraveny vánoční koncerty. Začínají vždy v 17 hodin a ten první je připraven už na zítřek, kdy lidem zazpívá sbor Juventus Cantans. Starostka malé radnice Hana Tomanová dodala.

"My jsme chtěli zkusit něco jiného, běžně objednáváme vždy před Vánoci postavení jehličnatých smrků a jejich nazdobení. Doufám, že si lidé všimli jak je letos krásný strom na Pernštýnském náměstí, ale my jsme chtěli udělat něco jiného - nechat ozdobit listnatý strom a vybrali jsme park Bratranců Veverkových, kde přímo před školou od první adventní neděle strom svítí. Chtěli bychom zavést jakousi tradici obvodu, jak se na Štědrý den zpívá na Pernštýnském náměstí, je tam Rybova mše, tak my bychom chtěli týden před Vánoci začít pořádat koncerty přímo pod tímto stromem."

Dětský pěvecký sbor
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.