Radnice prvního pardubického obvodu získala šek na 80 tisíc korun

23. září 2004

Radnice prvního pardubického obvodu získala druhé místo a šek na 80 tisíc korun za projekt silnice na Masarykové náměstí. Soutěž se týkala zklidňování dopravy ve městech a obcích a vyhlásila ji nadace Partnerství, ministerstvo dopravy a svaz měst a obcí. Starostka obvodu Hana Tomanová Českému rozhlasu prozradila, co porotu na pardubickém projektu zaujalo.

"Byla vyzdvižena hlavně ta část střední, to znamená, rozpůlení celé šířky ulice na dvě části, která zajišťuje bezpečnost a další pruh, který je na každé straně, je vydlážděn kostkami. Když si všimnete, tak většina osobních aut se nám řadí do vnitřního pruhu, kde je živice, to znamená, že tím je celá doprava zpomalena. Druhá věc, která je zaujala, v celé šířce pruhu nejsou přechody, ale jsou tam dva průchody, kudy občané mohou přecházet a mohou se tam schovat, když projdou jednu část silnice a počkají si až se uvolní druhá část."

rekonstrukce ulice
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.