Rekordní počet lidí navštívil prosincový Den zdraví

16. prosinec 2004

Rekordní počet lidí navštívil prosincový Den zdraví v Pardubicích. Do areálu krajské nemocnice dorazilo více než 700 zájemců, každý absolvoval i několik různých vyšetření - měření tlaku, tělesného tuku nebo hladiny cholesterolu. Celkem odborníci poskytli více než 1400 konzultací. Podrobnosti připojuje koordinátorka akce Gabriela Šťastná.

"Téměř padesát procent návštěvníků mělo zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi, devatenáct procent zvýšený krevní tlak, padesát tři procent návštěvníků mělo nadměrné množství tělesného tuku, pak hodnoty byly trošičku menší. Pětadvacet procent bylo zařazeno do pásma obezity, při této příležitosti se návštěvníci mohli zapsat do kurzů snižování nadváhy."

ordinace lékaře
autor: MAR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.