ROZBALTOH - nápad hradeckých studentů. Multifunkční batoh s několika způsoby využití sklízí úspěchy

23. březen 2024

Rozbaltoh je inovativní batoh, nápad studentek ze Střední školy vizuální tvorby v Hradci Králové - Terezy Řehákové, Johanky Bečkové a Johany Franzové, který je možné použít až čtyřmi způsoby. Nejen že rozbaltoh můžete nosit na zádech, lze ho i přehodit přes ramena a používat jako tašku.

Rozbaltoh lze, díky inovativnímu provedení, také úplně rozložit a vytvořit z něj elegantní pončo. Těm, kdo rádi tráví čas venku s přáteli, vyhoví rozbaltoh také v podobě deky. 

Kreativní nápad mladých tvůrců vznikl jako propagační předmět k výročí města Hradec Králové.

Lada Klokočníková přivítala v rozhlasové kavárně Terezu Řehákovou a Johanku Bečkovou, spoluautorky Rozbaltohu, a také Vojtu Pacourka, který pomáhal s prezentací tohoto skvělého nápadu. Další spoluautorkou je Johana Franzová a všichni jsou to studenti Střední školy vizuální tvorby, s.r.o. v Hradci Králové.

Rozbaltoh - jeden batoh, mnoho využití

Se svým Rozbaltohem uspěli v soutěži Hvězda 3D reklamy 2023, konkrétně zvítězili v kategorii Reklamní předmět 3. milénia, do níž se přihlašují na českém trhu dosud nerealizované studentské návrhy.

Rozbaltoh je multifunkční batoh, který lze využít hned několika způsoby. Jak už jeho název napovídá, je to svým způsobem klasický batoh sloužící pro přepravu předmětů. Ovšem po rozdělání velkého zipu po obvodu a následném rozložení z něj vznikne deka, kterou můžete položit na mokrou zem a nemusíte se bát, že navlhne.

Když pak rozepnete malý zip uprostřed deky, vznikne z rozbaltohu pončo, které taktéž nepromokne, takže bude moci být užito jako pláštěnka ochraňující před lehkým deštěm.

Složení je pak snadné, stačí rozloženou deku přehnout dva krát na půl, zadělat zip a můžete vyrazit s ROZBALTOHEM na další dobrodružství!

Spustit audio

Související